Noordzeeroute deel 1 Fietstocht door Nederland, Duitsland en Denemarken

‘Gelukkig zijn zij die grote dromen hebben en de prijs willen betalen om ze te realiseren’


Sønderborg

Inleiding
In 2008 heb ik een fietsreis gemaakt via België en Luxemburg naar Frankrijk en weer terug. Dit was mijn eerste ‘langere’ tocht. Het is zeer goed bevallen en was voor herhaling vatbaar.
Vandaar dat ik In 2009 een start heb gemaakt met the North Sea Cycle Route, dit is een fietstocht om de Noordzee. Ik volg niet de officiële route, maar wel globaal. In dit verhaal is het eerste gedeelte beschreven wat ik heb gefietst. Vanaf Emmen heb ik de Jutland route gevolgd.


Officiële North Sea Cycle Route: 6000 km. Deze route volgt daar waar het kan letterlijk de kust. Ik heb voor het eerste deel naar Denemarken de Jutlandroute gevolgd. Deze route loopt meer door het binnenland en is een stuk korter.

De route


globale route: Emmen – Kopenhagen (DK) afstand 911 km
gefietst: 755 km (trein: 156 km)

Het vertrek
Dag 1 Emmen – Dringenburg  131 km
Om 7 uur ‘s ochtends vertrek ik van huis met een prachtige zonsopgang! Ik neem de trein van half 8 naar Emmen waar mijn fietsreis gaat beginnen. De lucht is blauw, wat bof ik! Om 8.30 uur stap ik op de fiets. Bij een supermarkt sla ik nog wat extra profiant in. Van Emmen naar Ter Apel fiets ik direct al verkeerd maar vind toch snel de goede weg. Om 10 uur kom ik bij de grens met Duitsland, hier even wat foto’s gemaakt. Ik heb iets met grenzen, blijf het altijd weer leuk vinden om ze over te steken. Van mij mag de douane weer ingesteld worden.
Noord Duitsland is best mooi, veel glooiende landschappen en mooie boerengehuchtjes. Ook nog best wat pittige klimmetjes gehad. Om half 5 kom ik aan op camping am Rabbensee. De camping is een beetje typisch Duits, maar ik krijg een mooi plekje aangewezen met uitzicht op het meer. Op deze manier lijkt het wel een natuurkampeerterrein. Ik ga vanavond vroeg onder de wol want ik ben heel moe en morgen wil ik op tijd vertrekken. Als het weer net zo mooi wordt als vandaag – ik heb de hele dag zonder jas gefietst – dan wordt het weer een superdag!


Duitse grens

Duitsland
Dag 2 Dringenburg – Glückstadt 138 km
Mijn eerste nacht goed geslapen, wel vroeg wakker geworden, maar wat is er mooier dan wakker worden van een vogelkoor….om 8.30 uur zit ik gepakt en gezakt op mijn fiets met opnieuw fantastisch weer. Strak blauwe lucht en een zonnetje! Het landschap is hier heel mooi en lijkt een beetje op de lage Ardennen, wat heuvelachtig, hoogtes tot 60 meter dus goed te fietsen. Ik heb echter de hele dag wind tegen, 4 Bft, dit maakt de tocht heel zwaar. Met de veerboot de Weser overgestoken, je kunt goed zien dat het een getijdenrivier is, het doet aan als een zee.

Na 100 km wil ik graag stoppen omdat ik het best zwaar vind, maar het lukt me niet om een camping te vinden. Dan maar doortrappen naar de beoogde camping aan de Elbe. Ook daar kan ik de camping niet vinden, geen bordjes, geen verwijzingen, niet op kaartjes afgedrukt en een meneer zegt dat er helemaal geen camping is…dan maar weer verder. Om 20.00 uur besluit ik de Elbe met een veerboot over te steken, een heel brede rivier (3 km?) de overtocht duurt 20 minuten.

Ik kom aan in Glückstadt en daar heb ik Glück, ik vind een hotelletje. Na ruim 12 uur onderweg te zijn is er geen haar op mijn hoofd die er nog over denkt een camping te zoeken. Mijn fiets mag lekker binnenstaan en in het dorp vind ik een chinees waar ik heerlijk van opknap. Zonet een douche genomen, ik kan mijn bed in! Morgen ga ik op weg naar de Deense grens, hopelijk vind ik daar een camping…


op de camping ‘am Rabbensee’


ik steek de Weser over


de Weser


Glückstad


fietspad langs de Weser

Ontmoeting met de Vikingen
Dag 3 Glückstadt – Schleswig  106 km
Na een werkelijk heerlijk ontbijt in het hotel, met eitjes, jus d’orange en koffie, zit ik om 8.45 uur al weer op de fiets. Het lijkt weer een heerlijke dag te worden en ik geniet enorm van het prachtige landschap. Langzamerhand begint de stijl en de sfeer van het land te veranderen, Denemarken komt in zicht! Er wordt hier ook een vreemd dialect gesproken, een mengeling van Duits en Deens. Ik word begroet met ‘Moi’!


regelmatig zie ik een sticker van de Jutlandroute

Op veel stukken heb ik de wind in de rug of van opzij, een verademing! Het fietsen gaat vandaag een stuk makkelijker. Met een pont steek ik het Noord-oostzee kanaal over en daarna lig ik heerlijk een half uurtje langs het kanaal in de zon. Onderweg zie ik veel oude overblijfselen van de Vikingen, zoals grafheuvels en verdedigingswerken. Ook rijd ik over een deel van de Oschenweg, een oude Viking handelsroute, sommige stukken stammen van voor onze jaartelling!  Echt kicken!!! Je voelt het verleden hier.

Na ruim 100 km vond ik gelukkig dit keer mijn camping snel. Het ligt aan de Schei, wat een verbinding heeft met de Oostzee. Morgen op weg naar Denemarken, de grens ligt op ongeveer 50 km hier vandaan. Het koelt nu snel af en het weer voor morgen lijkt wat minder goed te worden. Ik ga maar vroeg onder de wol. Vanavond heb ik geprobeerd ergens te internetten omdat ik graag wat foto’s op het log wil zetten, maar dat is helaas nog niet gelukt, morgen doe ik een nieuwe poging. Van Ellen hoor ik alle reacties, zo leuk! Bedankt daarvoor!


de Oschenweg


replika van een steen uit de Vikingtijd (jaar 900)
de echte ligt in een museum


‘s avonds aan de Schei bij Schleswig

Denemarken
Dag 4 Schleswig – Sønderborg 94 km

Vanmorgen al weer vroeg uit de veren en een ontbijtje gescoord voor 3.50 euro: zwei Brötchen Kaffee und ein gekochtes Ei. Super! Snel na mijn vertrek gaat het al weer door zeer mooie landschappen en het weer blijft ook maar mooi. Wat ben ik toch een bofkont. Om 13.00 uur de Deense grens overgestoken, weer een leuk moment in deze reis…


Denemarken is hier ales behalve vlak …..


Deense grens

In Padburg een half uur gezocht naar de juiste fietsroute. De route die ik vervolgens fiets is grotendeels onverhard en regelmatig zeer steil. Hoezo Denemarken is vlak?
Ook hoor je weleens dat het een saai land is, ik begrijp er niets van: het is hier fantastisch! Ik fiets hele einden langs de zee, het lijkt wel een beetje Normandië maar nog mooier en frisser. Ik sta bijna om de 250 m stil om een foto te maken, want ik zie constant mooie huizen, vergezichten, schepen en eilanden. (Zo jammer dat ik mijn foto’s nog steeds niet kan uploaden!) Het vele klimmen en de sterke oostenwind maken het vandaag wel erg zwaar. In Sønderborg vind ik het dan ook na 94 km welletjes en zie ik gelukkig een camping aldaar.


de Oostzee

Een typisch Deense camping met alles erop en eraan, zoals een keuken, recreatieruimte met tv en perfect sanitair. Ik kook mijn eigen potje (voor degenen die denken dat ik alleen maar bij de Chinees zit…) en duik zo direct mijn nest weer in.


mooie scandinavische schepen

Islandhopping
Dag 5 Sønderborg – Spodsbjerg  65 km

Vandaag 65 km gefietst, dat lijkt wat kort, maar met de vele heuvels én windkracht 6-7 vind ik het wel prima. Hele einden heb ik op adembenemend mooie gravelweggetjes gefietst, maar vanmiddag was ik dat ook even helemaal zat vanwege de harde wind in combinatie met een hellingshoek van 15%! Het moet natuurlijk wel leuk blijven…

Twee keer vandaag een veerboot genomen, eerst naar het eiland Ærø.


Veerboot naar Ærø


typische Deense boerderij


prachtige Deense huizen


geinig taaltje

Op het eiland aangekomen ben ik van de ene naar de andere zijde gefietst (30 km) en het is zo mooi! Hier ga ik met Ellen zeker terugkomen. Prachtige stranden, blauwe zee en niet geëxploiteerd dus heel natuurlijk.


fantastisch onverhard fietsen

Daarna van Ærø naar Langeland gevaren, weer een uur, op deze boot heerlijk in de zon achter glas een tukje gedaan…

Met de fiets dwars overgestoken naar Spodsbjerg. Hier een camping gevonden. Het waait zo hard dat mijn tent plat zou waaien dus heb ik een hut gehuurd. Morgenochtend wil ik om 8.15 uur de boot nemen naar Lolland, en wil ik proberen op een camping in Nykobing te komen. Of ik dat ga halen zal vooral afhangen van het weer. Het wordt morgen minder zonnig en er wordt regen voorspeld, ik kan het me bijna niet voorstellen, vandaag nog de hele dag in de zon gefietst. Zonet in een heel oud en beetje verlopen strandhotel met drie wat luidruchtige en niet al te nuchtere biljarters, heb ik even een Deens biertje gedronken, wel verdiend voor vandaag. Ik ga pitten, god nat!


Prachtige stranden, blauwe zee en niet geëxploiteerd dus heel natuurlijk

Lol op Lolland!
Dag 6 Spodsbjerg –  Præstø  63 km (werkelijke afstand 183 km)

Om kwart over 8 met de boot overgestoken naar Tårs, vervolgens gefietst naar Nakskov, over dit gedeelte van ongeveer 12 km deed ik een uur! Met windkracht 6-7!! Geen pretje! Zoals ik al eerder heb gezegd: het moet wel leuk blijven, daarnaast moet ik zaterdag a.s. ook op tijd in Kopenhagen zijn, met dit tempo ga ik dat niet halen.


i.v.m. het gure weer huur ik een trekkershut


veerboot van Langeland naar Lolland

In Nakskov gaat een trein, die ben ik dan ook blijmoedig ingestapt… De treinreis vind ik zeer aangenaam, zo bouw ik even een extra rustdag in. En wat een lol op Lolland, van achter het raampje heb ik dit mooie eiland zitten bekijken. Heerlijk zonder die beukende wind op mijn kop. Zo heb ik de verloren tijd van de afgelopen dagen ingelopen. In de trein nog een leuk gesprek gevoerd met een gepensioneerde Deense meneer, die met zijn Batavus op weg is naar Kopenhagen, om fietsend de stad te bezoeken. In Vordingborg, ca. 120 km verderop, weer uitgestapt en verder fietsend richting Præstø, de eerste helft pal tegen de wind, later meer met de wind in de rug. Maar ondanks de harde wind schijnt de zon nog steeds en dat heb ik het liefst…In Præstø overnacht ik in mijn tentje op een eenvoudige camping. Nu is het nog 135 km naar Kopenhagen, dat ga ik zeker halen!


onderweg naar Nakskov


onderweg van Nakskov naar Vordingborg


Storstrømmen vanuit de trein gezien


Storstrømmen

Dank je wel voor de zon en de wind!
Dag 7 Præstø – Köge  55 km

Terwijl ik dit schrijf zit ik bij Køge aan de Oostzee, te genieten van de ondergaande zon, het mooie uitzicht en het geluid van de zee. Morgen mijn laatste dag hier in Denemarken, ik ben een week onderweg geweest maar het voelt als een maand! Wat een reis! Wat een geweldig weer en wat een wind! Ik kom hier zeker terug, ik heb genoten.

De wind is inmiddels gaan liggen. Dat was vandaag overdag wel anders! Ca. 55 km gefietst tegen de harde wind in, maar wel weer met de zon! Ik reed vandaag door een soort Teletubby landschap, glooiende groene heuvels met landgoederen en bijbehorende landhuizen. Tinkie Winky niet gezien, helaas, wel veel bonte kraaien, twee geelgorsen en een vaal grijze roofvogel.

In Køge aangekomen om half 2 vanmiddag en mijn tentje opgezet op een plaatselijke doorsnee camping. Wel een lekker luw plekje uitgezocht. Daarna maar eens het stadje bezocht. Er zijn hier huizen uit 1612! Zo mooi! Het is toeristisch maar niet overdreven. Dat geldt ook voor de stranden, wel hier en daar een hotel of een camping, maar het ziet er allemaal erg natuurlijk uit. Morgen op naar de eindbestemming van deze reis: Kopenhagen, nog 60 km. Morgenavond om 18.53 uur gaat de trein naar Arnhem, de volgende ochtend kom ik er om 9.22 uur aan. Erg spannend hoe dat allemaal zal gaan.


zeer oude wegwijzer


Teletubby landschap


Köge


heel oud museum in Köge


strand bij de camping in Köge


nachtvorst


Kopenhagen is niet ver meer

Eindbestemming gehaald én weer thuis!
Dag 8 – 9 Köge – Kopenhagen – Zwolle (gefietst 62 km; trein ca. 1000 km)

Zaterdagmorgen is het slechts 3.5 graad in de tent, de buitentent is bevroren! Maar ik heb het niet koud gehad (goede spullen). Na inpakken en een zelfgemaakt ontbijt vertrek ik om 08.00 uur. Het wordt een mooie laatste etappe, aanvankelijk nog door boerenland, dorpjes en landgoederen, daarna meer langs de kust. Je merkt de toename van verstedelijking richting Kopenhagen. Toch blijf ik me verbazen over de mooie en vooral vrije kust. Maar ja, Denemarken heeft dan ook oneindig veel kilometers kust.


mooie vrije kusten


heerlijk plekje voor de lunch

In Kopenhagen aangekomen vraag ik voor de zekerheid even de weg naar het station, ik zit goed en kom bij het station naast het aloude pretpark Tivoli aan. Dit is even kicken, het hele eind op de fiets en nu loop ik hier midden in Kopenhagen, Waauw!!!


ik heb het gehaald, ik ben in Kopenhagen!


uitzicht vanaf de brug ‘Langebro’


Tivoli

De middag heb ik me vermaakt in deze mooie stad, ik bekijk een aantal gebouwen en maak veel foto’s. Op een terras bij een Italiaans restaurant bestel ik een heerlijk biertje, ik heb het verdiend. (51 kronen, ca 8 euro!!!) Wat later eet ik nog wat bij de chinees (jaaa…) en ga daarna naar het station.

Zo sta ik heel Nederlands een uur te vroeg op perron 8. Maakt niets uit het is nog steeds mooi weer en met een cappuccino kom ik de tijd wel door. De trein arriveert 30 min. voor de vertrektijd, ik hannes even met het vinden van de juiste cabine, mijn fiets moet in treinstel 204 en ikzelf in 203. Er lopen stewards rond die zeer behulpzaam zijn en weten van mijn reservering.

In de trein heb ik gezelschap van een Deens stel, zij zijn onderweg naar Parijs. Ik kan erg leuk met deze mensen in het Engels praten. Na een biertje in het treinrestaurant ga ik mijn bed in maar de reis verloopt onrustig waardoor ik niet goed kan slapen. De trein stopt vaak en staat soms lang stil. Later kom ik er achter dat deze trein meerdere bestemmingen heeft en dat er aan- en afgekoppeld wordt. Er wordt bijv. een deel aangekoppeld wat uit Moskou komt. Met een vertraging van anderhalf uur kom ik zondagochtend om 10.45 uur in Arnhem aan.

Ik neem de trein naar Zwolle en ontmoet nog even snel mijn schat op het station. Zij moet vanmiddag nog een concert spelen met haar blokfluitensemble. Ik ga naar huis om te douchen en om -zoals Ellen het zegt- met beide benen weer op aarde terug te keren….


‘s middags bekijk ik de stad


station Kopenhagen


de terugreis is begonnen


mijn fiets staat hier mooi en veilig tijdens de reis


Emmerich, Douane controle. Dit treinstel komt uit Moskou

Etappe overzicht

Datum Bestemming Afstand Totaal

11-04-2009 Dringenburg 130

12-04 Glückstadt 138 268

13-04 Schleswig 106 374

14-04 Sønderborg 94 468

15-04 Spodsbjerg 66 574

16-04 Præstø 63 638

17-04 Köge 55 693 (ca. 130 km met de trein)

18-04 Kopenhagen 62 755

Reacties van wijnand.reismee.nl

Ik ben vertrokken!

Berdien en Maarten schrijft:11 Apr 2009, 22:28

Hee Wijnand!
Je had inderdaad een zeer mooie dag om je reis mee te beginnen! Een lekker zonnetje en een blauwe lucht! Morgen wordt het ook rond de 20 graden hier in NL dan he;) Veel plezier morgen en we zien het volgende bericht wel weer op de mail!
Kus van ons uit de Meern!

Gienke & Koop vanaf het Paasontbijt… schrijft:12 Apr 2009, 08:47

Ha fietser! Dat klinkt meteen al weer ver: Noord-Duitsland! Dat is een goed begin en volgens mij gaat het met dat weer wel goed komen. Waar heb je kunnen internetten? Heb je nog een ipod bij je voor onderweg of geniet je van de natuurlijke geluiden…? Goeie trip – als wij dit schrijven ben jij allang weer onderweg. Groet uit het Mooie Maartensdijk.

Marije, Myrthe en Kitty aan het Paasontbijt schrijft:12 Apr 2009, 09:38

Dag papa, weekendpapa en toekomstige weekendpapa, we hopen dat je het naar je zin hebt. Je plekje aan de paastafel wordt nu ingenomen door misschien wel je nieuwe weekenddochter maar het is hier heel gezellig. Dikke kussen van ons alledrie. We missen je! xxx

wouter schrijft:12 Apr 2009, 10:45

mooie foto’s pap. 😀 geniet er van. Me scooter is ook weer gemaakt. Dus als je weer een keer gaat reizen mag je me scooter wel lenen 😛
doeiii xxxx

greet blok schrijft:12 Apr 2009, 11:07

He Wijnand ik vind je nu al een held! dat je dit weer goed doen. Hoop dat het een goede reis wordt en dat je veilig terug keert. Ik zal je weblog volgen.
“greet”ings.

greet blok schrijft:12 Apr 2009, 11:08

ik bedoel dat je dit weer gaat doen!

Tante Greet schrijft:12 Apr 2009, 22:33

Dag lieve Wijnand
Fijn dat alles goed is verlopen.Je had geweldig weer.En dan is het ook lekker fietsen.Heb je de eerste nacht goed geslapen?Wij fietsen in gedachten met je mee.Dikke kus.

Veel wind, veel zoeken en Glück haben!

Jan Pieter schrijft:12 Apr 2009, 23:10

Tsjonge, is de wind doorgaands zuidwest, is het uitgerekend deze week vooral oost. Dat maakt je prestatie achteraf natuurlijk des te indrukwekkender. Maar laat ik niet op de zaak vooruit lopen, geniet maar even lekker in een hotel 🙂

Annemarie schrijft:13 Apr 2009, 06:05

Na een dag bikkelen lekker een chineesje en een hotel: verdiend zeg ik! Gaaf dat je deze tocht doet, superleuk om vanaf hier te volgen! Gelukkig is het daar lekker weer: gister was het hier bloedheet (BLOEDheet), 35 graden en dryyyy maar vandaag bewolkt, best fijn!
Geniet van de strakblauwe luchtjes en de frisse lucht! Dikke kus vanuit Perth

gienke schrijft:13 Apr 2009, 09:14

ha die wijnand, het minst leuke van de tocht is wel het gezoek naar een camping lijkt me….als je dan na een flinke blikkont ergens neer wil strijken…..dan geen zin meer in een puzzeltocht, een hotelletje is dan wel erg super….
succes met de volgende etappe!!!! kus gienke

Berdien en Maarten schrijft:13 Apr 2009, 10:16

Wow, zo’n hele tocht met tegenwind…ik kan me voorstellen dat dat zwaar is (ik vond tegenwind naar school al erg;))!
Dan is het zeker lekker hoor, even douchen in je hotelkamer en wat eten!
Fijne 2e paasdag he!:) Kus Berdien en Maarten

Pa en Mam schrijft:13 Apr 2009, 12:02

Hallo Wijnand,
Wat voor jou een fijne dag was, was ook voor ons een fijne dag: samen met Ellen en de kids aan de maaltijd
bij ons thuis…komt zelden voor! Jammer voor je dat je steeds tegenwind hebt, dat is dan pure pech…maar waar zijn de campings gebleven, je had ze toch al uitgezocht? Gelukkig zijn er zeer comfortabele vervangingen, nietwaar?
We wensen je een fijne reis verder en wachten je verhalen graag af. Groetjes van ons, Mam

Tante Greet schrijft:13 Apr 2009, 12:05

Hoi wijnand
Ik kan me voorstellen dat je baalt dat je geen caming kunt vinden.Maar in een hotel slapen heeft ook wat hé.Wat is de natuur dan mooi hé,jij ziet juist de mooie plekken.Veel succes vandaag.Dikke kus.

Swanborough clan schrijft:13 Apr 2009, 13:20

He Wijnand,
goed om te horen dat je lekker weer hebt, die wind neem jij met je turbodijen toch op de koop toe. Denk je erom dat je je goed insmeert met die brandende Noordduitse zon. We houden je in de gaten en hopen dat je zulk goed weer houdt. Blijf genieten en kijk uit voor laagvliegende paashazen. Hit the road, Bob en aanhang!

Stella schrijft:13 Apr 2009, 20:39

Hey Wijnand,
Alweer bijna bij de Deense grens! Super. We doen het je niet na. Vanmiddag met Louis een rondje Hasselt gefietst. Halverwege vinden we dat we al een witbiertje verdiend hebben. Achteraf niet slim als je de tweede helft tegen de wind in moet. Zulke beginnersfoutjes maak jij allang niet meer en een rondje Hasselt is peanuts vergeleken met de afstanden die jij aflegd. Mocht je met dit mooie weer onderweg toch in de verleiding komen,…. het bier in Denemarken is erg duur. Dan smaakt het op het eind van de dag des te lekkerder! Geniet ze!
Stella

Ontmoeting met de Vikingen

Je enige echte dochter. 😀 schrijft:13 Apr 2009, 23:08

Dag papio! Ik kwam vanmiddag in apeldoorn (ik was weer een chillaxen met mijn friends!) en ik zag een fietser bepakt en bezakt langs komen 😉 ik dacht gelijk aan jou! Ik hoop dat je het naar je zin hebt, en je ook weer snel thuis bent! 😛
Kus! Je enige echte dochter, Marije!

Hoezo Denemarken vlak?
Jan Pieter
schrijft:14 Apr 2009, 21:57

Mooi verhaal weer! Er is nu maar een manier om de taal snel te leren en dat is door het meteen te spreken: “en rigtig god tur, og send os hurtigt billeder endnu!”

Tante Greet schrijft:14 Apr 2009, 23:12

Dat je nu al in Denemarken zit.Geweldig.En wat fijn dat het steeds mooi weer is.Wat zie je zo toch hoe mooi de natuur is.Wat goed dat jij ook nog eten kook.Succes verder.Dikke kus

Mam en pa schrijft:15 Apr 2009, 12:04

Hee bofkont, wat heb je het toch mooi en wat goed getroffen met het weer. Je Duits is niet helemaal “jedat”, maar richt je nu maar op het Deens, wist jij trouwens dat Jan Pieter zo goed Deens spreekt?
Hou vol je bent er bijna!
Heel veel groetjes van ons,
Mam en pa

Berdien en Maarten schrijft:15 Apr 2009, 21:58

Hee Wijnand! Mooi verhaal weer! Leuk om het zo te volgen. De fotos zet je gewoon thuis op de site, kunnen we ze achteraf bekijken! Ook leuk!
Succes nog even, je bent er bijna inderdaad! We lezen het wel weer!:)
XXX van ons uit de Meern

Stella schrijft:15 Apr 2009, 22:43

Hey Wijnand, heerlijk om te lezen dat je er zo van geniet! Voor ons dubbel leuk om te lezen, omdat het mooie herinneringen bij ons oproept aan vakanties die wij al weer heel wat jaren geleden in Denemarken hebben doorgebracht. Op Lolland hebben we ook nog gekampeerd….ik ga de foto’s maar weer eens opzoeken!
Hopelijk stelt de regen niet veel voor en kun je ook morgen weer volop genieten. Ik kijk uit naar je volgende verslag en ….. je foto’s!
groetjes,
Stella

Islandhopping

Koop schrijft:16 Apr 2009, 07:56

Ha Doorzetter! Je gaat als een speer, ondanks de harde wind. Lekker dat je er zo van geniet: daar doe je het voor… Kom je overigens nog meer fietsers tegen? Groet uit een vlak, maar mooi Maartensdijk.

Adri schrijft:16 Apr 2009, 14:18

Mazzelaar met zulk mooi weer. Dik verdiend denk ik.
En al lekker dicht bij Kopenhagen? Of vergis ik me in de schaal.
Suc6 verder.

Tante Greet schrijft:16 Apr 2009, 19:48

Wat gaat het toch hard,de week is bijna alweer voorbij.Toen wij daar geweest zijn vonden wij het daar ook zo mooi,en zo rustig.Wat ben je toch een flinkerd.Nog ff en dan ben je in Kopenhagen.Mooie stad.Geniet er nog maar van.Dikke kus.

The Swanborough clan schrijft:17 Apr 2009, 12:47

Wijnand, het einde is in zicht hou nog ff vol en als je het zwaar hebt denk je aan je zwager die je in gedachten uit de wind houdt (?!).
Geniet van de natuur en vwb terugkomen aldaar met Ellen, bespeur ik al een beetje heimwee….??.
Hit the road.

Lol op Lolland

duijster.m@gmail.com schrijft:16 Apr 2009, 20:47

Wijnand,
Ik volg je reisverhaal met veel plezier.
Nog heel veel fun en sterkte de laatste 135 KM
Marco

Berdien schrijft:17 Apr 2009, 12:05

Nog maar een ‘klein’ stukje:)!!

Tante Greet schrijft:17 Apr 2009, 21:01

Hoi Lieverd
Nog een klein stukkie.Heel goed dat je met de trein bent gegaan.Even wat uitrusten.Goede reis met de trein terug.Kusje.

Koop schrijft:17 Apr 2009, 23:06

En nu op naar het laatste stukje: veel plezier op we naar het einddoel. En dan weer lekker naar huis… heerlijk! Leuke verslagen, we hebben er van genoten. Veel foto’s gemaakt…?

Dank je wel voor de zon en de wind!

Jan Pieter schrijft:17 Apr 2009, 22:55

Je bent er bijna man. En natuurlijk, Græsset er altid grønnere på den anden side, het is ook weer fijn om thuis te zijn. Een mooi ‘laatste stukje’ gewenst en dan weer welkom thuis!

Berdien en Maarten schrijft:18 Apr 2009, 09:46

Het laatste stukje nog! En dan lekker naar huis! Echt goed dat je dan helemaal naar Denemarken bent gefietst!:) Dat kan niet iedereen zeggen;)
Succes nog de laatste 60km en veel plezier op weg naar huis!

Berdien en Maarten schrijft:18 Apr 2009, 10:08

‘Wat is er mooier dan een stukkie fietsen als de zon schijnt…’

Ferdi en Irma schrijft:19 Apr 2009, 17:54

Hoi Wijnand,
als het goed is ben je nu weer thuis. We hebben met je meegeleefd door al die reisverslagen. Het was net als bij de vorige fietsreis alsof we zelf ook meefietsten…….Geweldig, je bent weer een ervaring rijker. Ellen en de kinderen zullen blij zijn dat je er weer bent. Jij slaapt weer in je eigen bed. Wat zul je lekker slapen!

Eindbestemming gehaald en weer thuis

Stella schrijft:19 Apr 2009, 23:25

Hey Wijnand,
Zo zit je nog in Kopenhagen en zo ben je alweer thuis!Wat zal je lekker slapen na zo’n brakke nacht in de trein.
Een prachtige tocht en prestatie!! Het was erg leuk om je zo te volgen. Ben zeer benieuwd naar de foto’s.
Tja, en nu?……..alweer stiekem plannen voor een volgende tocht?

Mam en pa schrijft:20 Apr 2009, 11:17

Fijn dat je weer thuis bent.Het biertje bij ons op het terras was trouwens wat goedkoper dan in Kopenhagen.Leuk dat je bij thuiskomst eerst even bij ons langs kwam. Gr.van ons, Mam.

Annemarie schrijft:22 Apr 2009, 07:59

Ha, you did it! Gaaf hoor, en wat is iedereen lekker onderweg… Geniet van het weer!
Kus, Annemarie

hans stalpers schrijft:08 May 2009, 09:45

hallo wijnand,
leuk om je verhaal te lezen en je mooie foto’s te bekijken. het komt ons allemaal zo bekend voor en daarom is het nog leuker om te zien. ik zie ook hoe je fiets in de trein staat en heb daarover een vraag. 14 mei vertrekken wij ook naar kopenhagen en als onze fiesten op deze manier in het rek moeten hebben wij problemen met onze lowriders. is het niet gebruikelijk dat de fietsen hangen? ik zie wel wat buizen werk maar kan het niet goed beoordelen. ik hoor graag wat van je op mijn mail adres:
hans.stalpers(apestaartje)quicknet(punt)nl hartelijke dank een nog veel fietsplezier hans en marianne stalpers

Ferdi en Irma schrijft:10 May 2009, 20:19

Hoi Wijnand, we vonden het leuk om weer via deze site jouw belevenissen te lezen, maar om op deze manier via de film te zien hoe en waar je fietste, is dubbel zo leuk. Alsof we er zelf bij waren. De muziek is ook goed gekozen! Wanneer ga je weer? Groetjes, Ferdi en Irma

Film fietstocht Kopenhagen deel 1

Tante Greet schrijft:11 May 2009, 12:19

Dag Wijnand
Wat een mooie film.Wat zie je zo wat hé.Mooi land.Zeker voor herhaling vatbaar.Film nr.2 ook leuk,de fietspaden niet altijd makkelijk hé.Fijn dat je zo genoten hebt.Zou zo mee willen fietsen.Dikke kus.


nieuwe ‘oude’ wegwijzer


Volgende etappe: Kopenhaven – Oslo!

ARVE Error: need id and provider
ARVE Error: need id and provider